knock knock

May 9, 2007 at 1:13 pm 4 comments

blog_seth_blogs.jpg

Ca om de marketing, care predai in facultate, nu ar trebui sa te intereseze orice chestie noua, legata de comunicare?

Seminaristul de marketing – ne spune cu mandrie ca a fost la o conferinta de-a lui Kotler, l-a vazut pe omul ala in real life, si pe urma imi spune ca pe el nu-l intereseaza ‘chestiile astea’ cu bloguri si whatever else mai nou ce are legatura cu internetul. Nu a spus ca e pierdere de timp, dar mi-a dat cumva de inteles ca am eu prea mult timp la dispozitie..pff..

Ce fel de om de marketing poti fi daca tot ce te intereseaza sunt cartile lui Kotler? Si nu incerc sa le diminuez valoarea, din contra – sunt baza marketingului. Numai ca nu sunt de ajuns in ziua de azi. Ca sa intelegi despre ce se vorbeste in cartile lui Godin, trebuie sa fi citit ceva de Kotler. Numai ca in cartile noi care apar, teoriile lui Kotler incep sa fie refutate, unele previziuni ale lui se indeplinesc as we speak si daca inainte le citeai si incercai sa-ti imaginezi cum o sa fie (cu un ‘wow’ in cap), acum e totul un ‘doh’.

Nu spun ca ar trebui sa aiba cont la bloglines, sa ‘piarda’ in fiecare zi o ora cu cititul noutatilor, dar macar sa stie ca exista chestiile astea, ca oamenii le folosesc sa comunice, ca cei care stau acum ‘pe net’ nu sunt doar adolescenti care vor sa afle cum sa faca o bomba in casa.

Am incercat sa-i dau niste argumente pro, potrivite pentru el. Seth Godin e unul. I-am zis ca ce scrie pe blog are mare legatura cu cartile pe care le publica. A zis ca e ok pentru el sa astepte cartea. True, no argue there. Numai ca nici nu auzise de el! Cat are de asteptat deci pana cand poate sa citeasca niste chestii relevante acum, dar outdated pana cand pune mana pe o carte de-a lui?

Si as intelege daca ar avea nu stiu cati ani, dar e tanar…ne zice ca isi verifica mailul de pe mobil. Asa ca e technology friendly…Ok, poate ca ma plictiseam ieri prea mult, ascultam o prezentare plictisitoare si vroiam doar sa sparg cumva monotonia si sa vorbesc cu aroganta profului. (<–disclaimer :) )

A, culmea e ca tocmai au avut loc doua conferinte pe ‘blogging’ – la olimpiadele comunicarii si ABM days. Gotta love the irony.

Entry filed under: i spy.

the little things Trafic

4 Comments Add your own

 • 1. eugens  |  May 10, 2007 at 10:56 am

  nu te astepta niciodata din partea lectorilor, preparatorilor sau profilor sa fie la curent cu ultimele noutati din domeniul in care predau. In general astia sunt cei de pe fundul butoiului, aia care nu au fost indeajuns de talentati sau de destepti sa munceasca in domeniul lor, sa “faca” ceva. Ei doar regurgiteaza teoria pe care au tocit-o in facultate. numai dispret pentru oamenii astia.

  Reply
 • 2. Nenorocitu  |  May 11, 2007 at 7:09 am

  If you can’t do, teach!

  Reply
 • 3. Carmen Boer  |  May 14, 2007 at 8:50 pm

  Eu pot sa vin sa spun ca exista si profesori care sunt …mai in tema cu ce se intampla in sfera comunicarii. Spun asta pentru ca una dintre profesoarele mele (Dorina Gutu, FCRP, SNSPA) s-a gandit sa vina cu o chestie care nu s-a intamplat pana acum in nici o universitate din RO, si anume sa ne facem fiecare cate un blog in urma caruia sa primim chiar si o nota. Deci, a folosit blogul ca metoda de examinare a studentilor. Ceea ce mie mi se pare super tare, pt k acum majoritatea studentilor din anul meu au blog. Asta da realizare pt profesoara, nu credeti?:)

  Reply
 • 4. anca  |  May 16, 2007 at 10:52 am

  felicitari ei! probabil ca a scos si ea nasul pe geam si a vazut ca altii aplica treaba asta cu blogu de ceva vreme.
  nu discutam de profesori de marketing, nu spun de unde, universitate importanta:) care copiaza din kotler sau trout si zic ca au zis ei…
  atunci, lucrare de licenta originala? niciodata!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed
google map

Google Maps JavaScript API Example //

%d bloggers like this: